November 23, 2020, 11:40 pm
Home Statiunea Negulesti
Statiunea Negulesti

STATIUNEA BALNEARA NEGULESTI

Statiunea balneo-climaterica Negulesti este situata in comuna Piatra Soimului, la o distanta de 10 km de orasul Roznov si 25 de km de municipiul Piatra Neamt. Asezata la o altitudine de circa 400 de m intr-o zona de un pitoresc si farmec aparte, cu dealuri si coline impadurite, la poalele Carpatilor Rasariteni, la confluenta muntilor Gosmanului cu depresiunea Cracau- Bistrita, a atras inca de la sfarsitul secolului al XIX – lea iubitorii de natura . Poate gazdui 118 turisti in camere cu 2 si 3 locuri , apartamente cu 2 si 5 locuri si dispune de un restaurant cu o capacitate de peste 100 persoane . Statiunea are captare proprie de apa potabila, centrala termica moderna si spalatorie

Apele de Negulesti sunt ape clorosodice, magnezice, iodurate. Substanta uscata (rezidu) variaza in functie de perioada anului 26-40g/l. In prezent din 1985 dupa reinoirea analizelor chimice plaja de indicatii terapeutice cuprinde :

Afectiuni reumatice cronice (spondilita cervico-dorso-lombara, coxartroze, gonartroze, artroze tibiotarsiene)

Afectiuni neurologice ale aparatului locomotor (stari dupa accidente vasculare cerebrale, pareze spastice si flasce)

Lavajul bucal cu acest tip de ape determina diminuarea inflamatiei gingivale provocate de tartrul dentar cat si de parodontopatii

Afectiuni reumatice cu mecanism autoimun (spondilita anchilopoetica)

Compozitia chimica a apelor minerale de Negulesti are un efect antiinflamator si antispastic in afectiunile pulmonare cronice – administrata sub forma de aerosoli.

Afectiuni ginecologice cronice (metroanexite)

In apropierea izvoarelor sarate exista un izvor cu apa dulce ce contine elmente oligoradioactive calitate care le indica in tratamentul conjunctivitelor alergice si nespecifice cat si al blefaroconjunctivitelor.

Statiunea Balneara Negulesti

Loc Negulesti

Com Piatra Soimului

Tel. 0233/296274

http://www.negulesti.go.ro